Verdienmodel appwinkels

Het verdienmodel van appwinkels zoals Google en Apple staan onder druk. Dit meldt nieuwswebsite Emerce. Netflix bekijkt al in vele landen hoe ze de kosten voor app aankopen kunnen ontlopen. De app van Netflix is nog steeds bij Apple te vinden, maar als je deze app wil aanschaffen wordt je omgeleid naar een externe pagina. Spotify nam al eerder in het jaar het besluit om zich te onttrekken aan de betalingen in de Apple store. Netflix is een Amerikaanse betaalde dienst waarbij je on demand via het internet de mogelijkheid hebt om diverse en video’s en series te bekijken. Spotify is een Zweeds bedrijf dat muziek aanbiedt. Je hebt als gebruiker met een abonnement de mogelijkheid om muziek te streamen.

Hoeveel houden Google en Apple van de omzet?
Google en Apple geven een groot deel van de omzet aan de ontwikkelaars van de app, namelijk 70 procent. 30 procent houden zij zelf om onder andere diverse kosten te bekostigen. Bij een verlenging van een contract ben je als ontwikkelaar echter minder kwijt. Dan houden Apple en Google maar 15 procent van de omzet. Uiteraard heeft het ook voordelen beschikbaar te zijn in de Google en Apple store. Je bent als app zichtbaar, vindbaar en Apple en Google bieden een bepaalde beveiliging aan gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *