Toerismesector groeit

Het toerisme groeit in Nederland, de waarde van het aantal toeristische bestedingen is gestegen met 6,9 procent. Het gaat hierbij om een bedrag van 82,1 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die dit onderzoek heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische zaken. Amsterdam is een populair bestemming voor buitenlandse toeristen. Ook steden zoals Rotterdam, Den Haag of Utrecht worden veel bezocht door buitenlandse toeristen. Maastricht is weer een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen.

Economie
Het aantal overnachtingen in Nederland nam vorig jaar toe. Daarnaast werden er veel accommodaties en tickets gekocht via Nederlandse bedrijven. Dit betekende niet dat toeristen hierdoor ook naar Nederland toe gingen, maar zij besteden dit geld wel bij Nederlandse bedrijven die tickets of accommodaties regelen in diverse landen. Er is ook veel geld uitgegeven aan eten en drinken in horeca gelegenheden. Het belang van toerisme is belangrijk voor de Nederlandse economie. Dit uit zich in diverse sectoren, namelijk: horeca, kunst, cultuur, sport/recreatie, luchtvaart, reisbureau’s en hobbyclubs.

Werkgelegenheid
Het aantal banen in Nederland stijgt per jaar. De banen in de toeristische sector stijgen echter nog meer. Voornamelijk in de horeca, recreatie en hotel komen er steeds meer banen bij. Er zijn veel toeristen die hier gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *