Nederlandse economie

De Nederlandse economie groeit en bloeit. De economie ontwikkeld zich op een positieve wijze, dat meldt het Centraal Plan Bureau (CPB). De Nederlandse economie hangt samen met verschillende economische situaties. Zo zet de groei van het bruto binnenlands product (bbp) zich stevig door. Het bbp is de totale geldwaarde van een land. Hierbij worden alle geproduceerde goederen en diensten die Nederland heeft gemaakt het afgelopen jaar in mee genomen. Ook is de werkloosheid er laag, vacatures zijn zelfs erg moeilijk te vullen. Werkgevers en uitzendorganisaties merken de krapte op de arbeidsmarkt. Dit is tevens het laagste niveau werkloosheid gemeten sinds 2001. Door een verhoging van het lage btw-tarief wordt de inflatie omhoog geduwd. De koopkracht van de Nederlandse bevolking ook toe. Dit komt doordat er een lage inkomstenbelasting is. De Nederlandse bevolking gaat er weer steeds meer op uit en koopt daarbij diverse producten. Ook horecagelegenheden doen het erg goed. Er vindt daarnaast een begrotingsoverschot plaats ondanks de extra uitgaven die de Nederlandse regering heeft uitgegeven. Ook positief nieuws is dat de overheidsschuld afneemt. Dit is zowel binnen Europa als buiten Europa bij veel landen niet het geval.

De conclusie kan dan ook worden getrokken dat het erg goed met de Nederlandse economie. Uiteraard zijn er ook onzekerheden waar rekening mee moeten worden gehouden. Voor een overzicht verwijzen we u door het de website van het Centraal Plan Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *